Odgovori 8 postova Stranica 1 od 1
Supe i čorbe
  • Korisnikov avatar
    melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 11 godine
    Kontakt:

    Supe i čorbe

    od melisa » pre 11 godine

    SUPE I ČORBE

    Kod nas kao i u celom svetu,obično se za prvo jelo daju supe ili čorbe.One su hranjive,a utiču povoljno na varenje. Supa ima više vrsta.Uglavnom se dele na bistre supe i na začinjene
    supe. Bistre supe su od raznog mesa,a mogu biti bez uloška ili sa uloškom.Glavni uslovi za kuvanje bistrih supa su ovi: meso za bistre supe mora biti od dobro uhranjenog živinčeta,jer od mršavog mesa, supa ne može biti nikada ni ukusna ni snažna.Supe se moraju rano izjutra pristaviti,jer je glavno pravilo za njihovo pripremanje,da se kuvaju polako i dugo,na tihoj
    vatri,otprilike 3-4 sata. Za vreme hladnijih dana domaćice mogu kuvati i veće količine bistrih supa koje će im služiti kao osnova za razna nalivanja.Isto tako veoma važnu ulogu igra i zelen koja se
    stavlja u supu.Treba je u lonac spustiti na 1 sat pred ručak,jer ako se zelen u supi dugo kuva,može da je zamuti.Supu ne treba peniti. Sva belančevina iz mesa, u vidu pene, skuplja se na površini lonca te je zato i ne treba skidati. Količina vode za supu određuje se prema količini mesa.Na 1/2 kilograma govedine stavlja se 2 litra hladne vode, računajući pri tom da se supa uvriti. Veza zeleni koja se stavlja u supu treba da sadrži: 1 koren mrkve,1 koren peršuna,1 koren paškanata. Možete staviti i malo celera, komad slatkog kupusa, 1 deo struka praziluka,1 glavicu pečenog crnog luka,krupnog bibera,soli,paradajza ili 1/2 kašike konzerve od paradajza,kao i lišće peršuna.
    Zelen se može prvo na masti propržiti,pa kad pusti rumenu boju,staviti je u supu. A stavlja se ona i presna u lonac sa mesom.Od pržene zeleni supa će dobiti naročito lepu boju i nesumnjivo naročiti ukus.Ako se u supu od goveđeg mesa stavi još kokoška, petao ili sitnež od ćurke, guske ili
    patke,supa će biti mnogo bolja i jača.Za goveđe supe treba uzimati meso od: grudi, kapka, rita ili ribića. Supa se može kuvati i od drugih delova govečeta,ali ta supa nije bistra,te se zato izbegava,naročito za bujone. Supe od kostiju, jezika, teletine i živinske sitneži slabe su,blede i
    tanke.Da bi se pojačale,u njih se ukuvavaju kao ulošci,griz, pirinač i okrunjen ječam. Pored toga,te supe začinjavaju se žumancetom,kiselom pavlakom ili sokom od limuna. Ostale supe ne začinjavaju se.Što se tiče čorba i njih ima mnogo vrsta.One mogu biti od raznog mesa i zeleni ili
    samo od mesa i samo od zeleni.Čorbe mogu biti zapržene zaprškom i začinjene ili nezapržene zaprškom a začinjene ili najzad i nezapržene i nezačinjene. Čorbe koje se nezapržavaju dobijaju jačinu i na taj način što se u kiselu pavlaku, kojom se inače čorbe začinjavaju,umuti malo brašna
    pa se izruči u lonac sa čorbom na pola sata pred ručak.Ovo brašno sa kiselom pavlakom ostavi se da u čorbi provri nekoliko puta.Tek tada se čorba začinjava, opet kiselom pavlakom ili samo žumancetom i sokom od limuna.Tvrdi se da na ovaj način pripremljene čorbe bolje deluju na
    želudac nego zapržene čorbe. Čorbe od mesa pripremaju se od najrazličitijeg mesa: živine, govečeta, teleta, jagnjeta, praseta, divljači, ribe, puževa itd. Čorbe mogu biti od raznog povrća brašnavog,kao što su pasulj,sočivo,grašak ili krompir.Te čorbe ne moraju se zapržiti zaprškom. U njih stavljati povrće isečeno na kockice,koturiće,strukove,rezance i žumance.Čorbe od samog povrća mogu se pripremiti na taj način što će se povće stavljati u njih isečeno na kockice,koturiće,strukove,rezance ili što će se prethodno pasirati,pa onda spustiti u čorbu.I među
    čorbama jedno veliko poglavlje zauzimaju hladne čorbe,bilo od povrća ili od voća,što je karakteristika nekih stranih kuhinja.Međutim, i kod nas postoje ove hladne čorbe od voćnog soka.Postoje i čorbe sa jednim delom alkohola,kao što su razblaženo vino i pivo u manjoj
    količini.

    Izvro: turbo-kuvar. com
    Slika
  • Korisnikov avatar
    melisa
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 149
    Pridružio se: pre 11 godine
    Kontakt:

    od melisa » pre 11 godine

    KREM SUPA OD SARGAREPE

    Potrebno je:
    1 glavica luka,
    1/2 kg krompira
    250 g sargarepe,
    250 g slanine isecene na listove
    3/4 l pilece supe,
    1/2 kisele pavlake,
    beli biber
    so, zacini,

    Iseći glavicu luka, krompir i šargarepu očistiti i oprati i iseći na kocke. Slaninu iseći na vrlo tanka rezanca. Ispržiti na blagoj temperaturi i kada je gotovo izvaditi u posudu. U toj masnoći dinstati luk, pa dodati krompir i sargarepu. Kada se malo proprži dodati supu i kuvati oko 15 minuta. Odvojiti u poseban sud malo povrća a ostatak propasirati tako da se dobije krem-supa. Posoliti, pobiberiti po ukusu ukrasiti pavlakom, povrćem, mladim lukom i prženom slaninom.


    PARADAJZ ČORBA

    Potrebno je:
    1 kg paradajza,
    1 glavica crnog luka
    celerova grancica,
    kocka za supu
    kasicica aleve paprike,
    2 kašike brašna
    biber, so, začini,
    100 g kuvane pšenice

    Skuvati oljušten paradajz sa glavicom crnog luka i celerom u pola litra vode, malo posoljene. Propasirati paradajz i luk pa pomešati sa proceđenom vodom u kojoj se kuvalo povrće i time naliti zapršku od ulja i brašna. Dodati još litar vode, dodati kocku za supu, biber i alevu papriku. Kratko kuvati i pred kraj u čorbu dodati kuvanu pšenicu.


    SUPA OD LUKA

    Potrebno je:
    - 2 vece glavice crnog luka,
    - 1 kocka za goveđu supu
    - 2 struka lista celera,
    - so, biber

    Glavice luka sitno iseckati i propržiti da malo porumeni. Dodati litar vode, kocku za supu i dva struka celera. Kuvati supu na tihoj vatri pola sata, posoliti i pobiberiti po ukusu. U proceđenu supu spustiti pržene kockice hleba. Uz ovu supu služi se tvrdi beli sir i kockice prepečenog hleba.


    SUPA S TIKVICAMA

    Potrebno je:
    2 glavice luka,
    1 čen belog luka
    1 grančica celera,
    100 g pršute
    600 g tikvica,
    rendani muskatni oraščić
    1,2 l supe,
    1 šargarepa,
    30 g maslaca
    peršunov list,
    so, biber

    Oprati tikvice, iseći na kocke. Luk iseći na sitno i propržiti sa šargarepom i feferonom. Dodati tikvice, beli luk i iseckan celer. Jos malo proprziti, pa dodati isečenu pršutu i mesti nekoliko minuta na laganoj vatri. Sipati supu, kuvati 10 minuta i dodati po potrebi so i začiniti oraščićem.


    SUPA S KNEDLAMA OD HLEBA

    Potrebno je:
    - 150 g mekanog dela belog hleba
    - 100 g kuvane sunke,
    - 20 g maslaca
    - 80 g brasna,
    - 2 jaja,
    - 1 koren celera
    - 1,5 l supe,
    - rendani sir,
    - si i biber

    Izmrviti hleb, dodati iseckanu šunku, istopljen maslac, so i 1 dl supe. Mešajući malo-pomalo dodavati brašno, zatim jedno za drugim jaja. Kada se sve dobro spoji u testo dodati iseckan celer. Sve ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim oblikovati knedle, veličine oraha i svaku pritisnuti sa viljuškom i ostaviti da se prosuše. Spustiti u supu i prokuvati 5 minuta, dodati mleveni biber i isečen list celera.



    GUSTA SUPA

    Potrebno je:
    2 šargarepe,
    koren peršuna,
    manja glavica karfiola
    komadić margarina,
    2 kašike brašna, začin
    1 žumance
    1/2 kisele pavalke

    Skuvatin isečenu i očišćenu zelen, a u istoj vodi obariti karfiol. Povrće propasirati pomešati sa vodom u kojoj je kuvano i zapržiti sa margarinom i brašnom. Pred kraj dodati začine i pomesano žumance sa pavlakom.


    UKUSNA ČORBA

    Potrebno je:
    - veca glavica crnog luka,
    - 4krompira
    - 4 sargarepe,
    - 100 g graska
    - 1 cen belog luka,
    - 1 pavlaka
    - začin, biber, so,
    - rezanci za supu

    Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati krompir isečen na kockice, šargarepu, grašak i zgnječen beli luk. Naliti malo vode i ostaviti da se povrće dinsta pokriveno.Propasirati ga, naliti sa dva litra vode kojoj ste dodali Bio zacin, so, biber. Pred kraj kuvanja dodati rezanca, a pre služenja umesati kiselu pavlaku i po želji posuti seckanim peršunovim listom.


    KREM ČORBA S PEČURKAMA

    Potrebno je:
    - 250 g svezih pecuraka po izboru,
    - glavica crnog luka
    - kasika brasna,
    - zumance,
    - pola solje kisele pavlake
    - malo ulja,
    - persuna,
    - soli, zacin-a

    Očišćenje i oprane pečurke odvojiti dve trećine i zajedno sa lukom samleti na mašini za meso, a ostatak iseći na tanke listiće. Zagrejati ulje, spustiti mlevene i iseckane pečurke i kratko propržiti. Zatim umešati kašiku brasna, pa naliti litar i po vode i kuvati. Pustiti da vri desetak minuta, zatim dodati iseckan peršun i skinuti sa šporeta. Kada se čorba malo prohladi, umešati žumance sa pavlakom i po ukusu posoliti.



    ČORBA OD GRIZA I BADEMA

    Potrebno je:
    - 4 kašike griza,
    - 60 g oljuštenog
    mlevenog badema
    - kašika putera ili margarina,
    - 1 l supe od kocke
    - 3 žumanca
    - pola šolje kisele pavlake
    - malo soli, bibera
    - peršunovog lišća

    Na zagrejanom puteru propržiti griz i mleveni badem, uz mešanje, a zatim postepeno dodati supu i kad provri kuvati još desetak minuta na tihoj vatri. Umutiti žumanca sa pavlakom, solju i biberom, dodati 5 kašika vruće supe, skinuti supu sa šporeta i sipati umućena žumanca. Pre služenja posuti seckanim peršunom.



    ČORBA OD PREOSTALE PILETINE

    Potrebno je:
    - pečeno ili kuvano pileće meso
    (preostelo od nekog jela),
    - 4 manje glavice crnog luka,
    - 4 šargarepe
    - 2-3 kasike brašna,
    - Bio začin,
    - so, biber
    - dve pavlake,
    - peršunov list.

    Ispržiti na ulju sitno iseckan luk i narendanu šargarepu. Posuti brašnom i pržiti uz stalno mešanje dok brašno ne požuti pa naliti hladnom vodom. Potom u čorbu staviti iseckano pileće meso, začin, so, biber i na kraju pred služenje dodati kajmak ili pavlaku. Posuti peršunovim listom.


    DOBRA ČORBA

    Potrebno je:
    - 250 g mlevenog mesa
    - mala šolja pirinča,
    - 2 glavice crnog luka,
    - 4 paradajza,
    - 2 kocke za supu,
    - 2 kašike masti,
    - so, aleva paprika.

    Sitno seckan crni luk propržiti sa mlevenim mesom na masti pa dodati propasiran paradajz. Staviti kocke za supu i očišćen pirinač, kašičicu aleve paprike, posoliti po potrebi, naliti 6 čaša vode i kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne bude kuvan. Po želji dodat malo celerovog lista.


    KUKURUZNA KREM SUPA

    Potrebno je:
    - 1,5 l supe od kocke,
    - pileće ili juneće,
    - 125 g kukuruznog brašna,
    - 1,2 l mleka,
    - 2 žumanca,
    - 1 dl kisele pavlake.

    Kukuruzno brašno izmešati sa hladnim mlekom i preliti uzavrelom supom, posoliti i na tihoj vatri ostaviti da se kuva 25 munuta. Odvojeno izmešati pavlaku sa jajaima i tom masom zgusnutu gotovu supu.

    KREM ČORBA OD BUNDEVE SA SIROM

    800 g bundeve
    200 g gaude
    ½ kašičice korijandera u prahu
    30 g margarina
    2 kašike na listiće isečenog badema
    so, biber

    Bundevu očistiti i iseći na kockice i kuvati je u posoljenoj vodi dok ne omekša. Izvaditi je iz vode i izmutiti je mikserom sa 6 dl vode u kojoj se kuvala. Preručiti u šerpu, dodati margarin i korijander, posoliti i dobro pobiberiti, još malo prokuvati uz povremeno mešanje. Skinuti s vatre i umešati strugani sir. U međuvremenu propržiti badem. Čorbu sipati u tanjire i u svaki staviti prepečen badem.

    KREM ČORBA OD BORANIJE

    150 gr zelene boranije
    2 dl kisele pavlake
    1 mala glavica crnog luka
    1 kašika vegete
    1 jaje
    čen belog luka
    peršun
    ulje

    Na malo ulja propržiti sitno iseckan crni luk i očišćenu i na manje komade isečenu boraniju, zatim dodati litar vode i kuvati dok boranija omekša. Začiniti izgnječenim belim lukom i vegetom i skinuti sa štednjaka. Viljuškom izlupati jaje, umešati u kiselu pavlaku i dodati supi. Posuti listićima peršuna. Čorba je ukusna i topla i hladna.


    KREM SUPA OD ŠAMPINJONA

    300 gr šampinjona
    200 gr luka
    1 pavlaka
    1 lorber
    kocku goveđe supe
    vegeta

    Luk izdinstati, iseći šampinjone pa i njih dinstati (ostaviti 2-3 za dekoraciju), dodati lrber, vegetu, biber, kocku goveđe supe. Kuvati dvadeset minuta. Izvaditi lorber, a šampinjona izmiksirati, pa sve ponovo prokuvati. Na kraju dodati pavlaku.


    KREM ČORBA OD POVRĆA

    2-3 šargarepe
    1 jaje,
    2 korena peršuna
    2 kašike kisele pavlake
    2 struka mladog luka
    malo ulja
    2 veća bela krompira
    Peršun
    so
    vegeta

    Očišćene i na kolutove isečene šargarepa, peršunov koren i mladi luk zajedno sa zelenim perima kratko propržiti na malo ulja, doliti litar vode, spustiti dva cela, oljuštena krompira i kuvati dok sve povrće ne omekša. Izvaditi krompir, propasirati i vratiti u čorbu, dodati vegetu, i soli po ukusu i skinuti sa štednjaka. Ulupati jaje, umutiti ga s pavlakom i sipati u supu, sve dobro izmešati. Posuti listićima peršuna.

    KREM ČORBA OD KELJA PUPČARA

    30 dkg kelja
    1 kašikica aleve paprike
    1 mala glavica crnog luka
    2 kašike ulja
    vezica zeleni
    1 kašika brašna
    pržene kockice hleba

    Na ulju ispržimo crni luk, dodajemo sitno iseckanu zelen, i sve dinstamo dok ne omekša. Po potrebi dodajemo malo vode. Pospemo sa alevom paprikom, dodamo sve ovo kelj pupčaru i u 1 l vode kuvamo ga dok ne omekša. Kelj izmiksamo, vratimo u vodu dok ne prokuva. Posle toga dodamo pavlaku i pržene kockice hleba.

    ČORBA OD TIKVICA

    2 mlade tikvice
    nekoliko lišća od celera
    2 paradajza
    kašika vegete
    1 glavica crnog luka
    čaša jogurta
    2 kašike ulja

    Tikvice iseći na kockice i sa crnim lukom propržiti na ulju. Doliti vodu, dodati oljušten i na komade isečen paradajz i lišće od celera, kuvati desetak minuta, začiniti vegetom i jogurtom i skinuti s vatre.


    KREM ČORBA OD KARFIOLA

    manja glavica karfiola
    malo kima
    kašika oštrog brašna
    žumance
    šolja mleka
    so
    šolja jogurta
    biber

    Karfiol naliti vodom i mlekom i kimom kuvati dok omekša. Izvaditi, podeliti na ružice i vratiti u čorbu. Izmešati brašno sa solju, biberom i malo mlake vode, uliti u čorbu i kuvati deset minuta. Zatim začiniti izmešanim žumancetom i jogurtom i skinuti sa štednjaka.

    KREM ČORBA OD KARFIOLA

    750 gr karfiola
    pileće ili teleće supe
    1 dl pavlake
    strugani oraščić
    3 kašike struganog ementalera
    so
    kašika seckanog celerovog lista
    biber

    Karfiol razdeliti na cvetiće i kad se osuši propržiti na ulju, naliti supom i poklopljeno kuvati 10 do 15 min. Nekoliko cvetića izvaditi i ostaviti na stranu, a preostale sa supom izmutiti mikserom, umešati pavlaku, malo oraščića, so i biber i sve još nekoliko minuta kuvati. Pre služenja umešati ementaler, list celera i cele cvetiće karfiola.
    Slika
  • Tajci

    od Tajci » pre 11 godine

    Ovsena corbica sa blitvom

    Sigurna sam, ako jedanput probate ovu corbicu, uvek ce te je praviti.
    Moze se kuvati u vise varijanti menjajuci povrce po zelji.


    Sastojci:

    1-2 kasika hladnocedj. ulja
    3 kasike ovsenih pahuljica
    1 veza blitve
    1 vezu zeleni
    2 kasike narandzastog graska
    1 struk praziluka ili gl. crvenog luka
    1-2 cena belog luka
    pola kasicice djumbira
    persun, bosiljak, majcina dusica
    Zacin za ukus (vegeta, biozacin....)

    priiprema:

    Na ulju proprziti praziluk, dodati isecenu na rezance blitvu i prodinstati je toliko da se ispari njena tecnost, dodati ovsene pahuljice i grasak, malo promesati da se zagreje i naliti vodu. Kad prokuva, dodati ostale sastojke.
    Posle pola sata kuvanja, dodati zacine, prokuvati nekoliko minuta, iskljuciti ringlu i onda dodati presun.
    prijatno

    Po volji mozete staviti povrce koje inace volite u supi, ali mislim da je ovo dobra kombinacija.
    U tanjiru se moze dodati malo pavlake, jogurta ili mleka
  • Korisnikov avatar
    tashenka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 11 godine

    od tashenka » pre 11 godine

    super tema!
    obozhavam supice...na zhalost uvek pravim one iz kesice...
    evo sada cu da iskoristim slobodno popodne i da isprobam jedan od ponudjenih receta

    DOBRA ČORBA

    Potrebno je:
    - 250 g mlevenog mesa
    - mala šolja pirinča,
    - 2 glavice crnog luka,
    - 4 paradajza,
    - 2 kocke za supu,
    - 2 kašike masti,
    - so, aleva paprika.

    Sitno seckan crni luk propržiti sa mlevenim mesom na masti pa dodati propasiran paradajz. Staviti kocke za supu i očišćen pirinač, kašičicu aleve paprike, posoliti po potrebi, naliti 6 čaša vode i kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne bude kuvan. Po želji dodat malo celerovog lista.
    :013: :013: :013: :013: :013: :013: :013: :013: :013: :013: :013:
  • Korisnikov avatar
    Saloma
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 10 godine

    Bijela corba

    od Saloma » pre 10 godine

    - 1 pakovanje zamrznutog povrca
    - 1 mala glavica karfiola
    - 1 manja glavica luka
    - zacin C
    - biber
    - 2 supene kasike brasna
    - 1 kasicica maslinovog ulja
    - jedna kockica supe (govedje)

    Isjeckati luk, pa ga staviti u serpu na kasicici ulja da se proprzi, na tihoj vatri, da ne prigori. Ako pocne da prigorijeva, dodati malo vode. Kad se luk izdinsta, dodati karfiol isjeckan na sitne komade i pola kese povrca. Naliti vode da prekrije povrce. Dodavati pomalo vode u serpu, a povrce dinstati dok ne omeksa. Posoliti, pobiberiti, dodati jos litar i po vode, sacekati da provri, pa dodati kockicu supe. U casi razmutiti dvije kasike brasna i jedan dl vode, pa zamutiti u corbu. Kad se malo zgusne, skinuti sa vatre.

    P.S. Ako planiram da mi ovo bude obrok, ja dodam i saku integralnog pirinca.

    Koristim ovu corbicu kad god sam na dijeti, a frka mi je. Ne mozete da vjerujete kako me zasiti! :007:
  • Korisnikov avatar
    BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Postovi: 362
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: Supe i čorbe

    od BeogradjankaONLINE » pre 9 godine

    Chorba Minestrone

    Zahvalno jelo jer moze da stoji nekoliko dana, a bogato je raznovrsnim namirnicama, hranljivo, pa sasvim moze da iznese znacenje rechi 'obrok'. Takodje je i gusto, a ipak se jede kasikom, jos jedan bitan detalj u vreme ekspanzije brze, przene hrane.

    Chorba se sluzi uz parmezan na vrhu, koji se fino topi povrh vruce technosti, i uz tostiran hleb.

    Mada, moze i bez toga ..

    U duboku sherpu sipati maslinovo ulje i proprziti 2 vece glavice seckanog crnog luka, moze i praziluk, pa na to sipati 1/2 litre Tomatino soka, ako ima 1-2 paradajza, oljusten, seckan .. ako nema nece da fali .. i zatim naliti vodom onoliko - koliko dana zelimo da jedemo chorbu x broj gladnih usta

    Pročitaj dodavati redom i odokativno - komad sitno seckane junetine, grasak, boraniju, sitno rendan celer, sitno rendan svez djumbir, nesto pasulja (prethodno barenog u vodi koju bacimo), shargarepu seckanu na kockice, tikvicu takodje, 2 cena seckanog belog luka .. i to bi trebalo da bude vec solidno gusto. Krompir ne stavljam jer ovo je chorba koja se ne jede samo jedan dan.

    Kuvati na tihoj vatri sat i po, dva .. a zatim osoliti i dodati zachine: muskatni orah, majcinu dusicu, majoran, origano, bosiljak, biber .. i malo sitno lomljenih shpageta i kuvati josh 20-ak minuta. (ovde kuvarica treba da proceni da li ce da sune josh malo vode, ili vec ima dovoljno vode koju ce shpagete da pokupe .. elem, chorba mora da bude gusta)
  • sicret...................
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 9
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: Supe i čorbe

    od sicret................... » pre 9 godine

    Čorba od povrća

    100 gr.povrća prodinstati na 5 gr. maslinovog ulja,dodati 2,5 ili 3 l vode i pola "knorr" kocke supe od povrća.Začiniti po ukusu.Kuvati 15 minuta.U čorbu se može dodati 1 kašika jogurta ili tomatina.


    Prijatno!!! :D
    BMI=25.1 :)))))
  • Korisnikov avatar
    Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 80
    Pridružio se: pre 8 godine
    Lokacija: Pancevo
    Horoskop: Pisces

    Re: Supe i čorbe

    od Dobar Komad :-) » pre 7 godine

    JUNECA CORBA SA POVRCEM

    Sastojci: (za 4 osobe)

    -juneca rebra (mesnata) 3-4 parceta
    -dve sargarepe
    -glavica crnog luka
    -pola manje glavice karfiola
    -oko 150g bundeve
    -mleveno lanemoseme

    Iseckati sitno luk i staviti da se blago proprzi na kasici maslinovog ulja,kad se proprzi dodati sargarepu isecenu na kolutice i komadice mesa,naliti vodom da ogrezne i ostaviti da se krcka uz povremeno dolivanje vode.
    Kadse ukrcka,posle nekih sat vremena,izvaditi meso na tanjir,a u serpu staviti iseckan karfiol i bundevu,naliti vode i pustiti 20-ak min da kuva.Kad bundeva i karfiol omeknu,sastojke u serpi izgnjeciti alatkom za gnjecenje krompira.Mesu izvuci kosti,iseckati ga na kockice i dodati u serpu.Posoliti i pobiberiti corbu,po ukusu moze i vegeta!Naliti i pustiti da prokuva,dodati kasiku lanenog semena i skinuti sa vatre.
    Po zelji,u tanjir se moze dodati kasika pavlake
    PRIJATNO!!
Odgovori 8 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta

www.pills-generic.com/

rs-clinic.com.ua/lechenie-alkogolizma/kak-vylechit-alkogolizm/

link pills24.com.ua