HRONO recepti
  • Korisnikov avatar
    marush
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 27
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Srbija

    Re: HRONO recepti

    od marush » pre 6 godine

    Pileće pljeskavice iz rerne

    Originalni recept našla sam , ali s obzirom da se u njemu koriste prezla i kukuruzni griz koji nisu dozvoljeni u Hrono ishrani, malo sam ga modifikovala:

    Sastojci
    1 jaje
    500 gr pileceg mlevenog mesa
    1 glavica luka
    3 češnja belog luka
    so, biber, Vegeta po želji, malo naseckanog persuna

    Ja sam još dodala susam i italijansku mešavinu začina

    Priprema

    Pomešati mleveno meso sa jajetom, naseckanim peršunom, dodati so, biber, luk, bijeli luk, Vegetu po zelji, susam i začine.
    Kad dobijete finu masu za oblikovanje, pravite dlanovima pljeskavice (ja sam to uradila koristeći kese za zamrzivač da mi se masa ne bi lepila po rukama).
    Na tepsiju staviti papir za pečenje.
    Malo posprejati uljem i staviti u rernu na otprilike 170C pola sata ili dok ne porumene.

    Prijatno!
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine

    PAŠTETA OD PATLIDŽNA


    Priprema
    1. Napomena: količine patlidžana i sira mogu prilično da variraju u zavisnosti od vrste sira i načina pripreme patlidžana. Patlidžan pečen u rerni će više usahnuti ali će biti ukusniji i manje gorak. Patlidžan očišćen i “kuvan” u mikrotalasnoj će biti svetliji, sa više tečnosti i malo više gorčine, ali se spremi začas.
    2.
    Patlidžan oguliti, iseci na kocke, pa skuvati u poklopljenom vatrostalnom sudu u mikrotalasnoj, 5 minuta na 600W. Ili klasično ispeći u rerni, zguliti sa kore, ocediti od vode. Ispasirati patlidžan štap-mikserom.
    3.
    Mladi sir najpre izgnječiti viljuškom pa i njega ispasirati. Dodati patlidžanu i zajedno izmiksati.
    4.
    Dodati sitno seckan beli luk i senf. Posoliti po ukusu – ja sam stavila 1-1.5 kašičicu soli jer je sir bio skoro potpuno neslan.

    ovo moze za dorucak kao namaz na hleb ili za veceru uz npr. ribu ili neku salatu
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 3713
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Petrovaradin

    Re: HRONO recepti

    od dudank » pre 6 godine

    PICA PO PRAVILIMA HRONO-ISHRANE


    Žao mi je što sam se ovoga tek sad setila. Podloga za picu je preuzeta iz Atkinsa, a nadev može biti sve što je u skladu sa individualnim dozvoljenim namirnicama u okviru dijete i sa željenim kalorijskim unosom. Nadev koji ovde stoji samo je dat kao primer sa izračunatim kalorijama.

    Podloga (za 1 osobu):

    3 kašike mlevenog lanenog semena
    2 kašike parmezana ili sitno rendanog bilo kog kačkavalja (teoretski bi trebalo da može i "svileni tofu", onaj neobrađeni, meki, koji se rastura)
    1/4 kašičice praška za pecivo
    1-2 kašičice ulja
    2 kašičice vode (ili malo manje)
    1 jaje

    opciono:
    1/4 kašičice belog luka u prahu
    mešavina italijanskih začina s morskom solju ("mlinčić")

    Izmešaju se najpre suvi sastojci, pa se dodaju tečni. Ko voli slano testo za picu, može da doda malčice soli. "Testo" se ostavi malo da odstoji (10-20 minuta). Prvo se zagreje rerna na oko 160-170 stepeni, a onda se od testa rukama oblikuje loptica i prebaci na pleh prekriven bakin-papirom. Rastanji se malo rukom, a onda se prekrije najlonom i dodatno rastanji skroz uz pomoć male oklagije. U originalnom receptu piše da prečnik treba da bude 15-16 cm, ali može da se rastanji i više, do 20 cm, jer lepo narasta i ne puca po ivicama. Najpre se propeče u rerni na 180 stepeni (kao polugotova kora za picu), izvadi se i ostavi da malo odstoji u najlon kesi (da se ne bi presušilo posle), zatim se prekrije nadevom i vrati u rernu da se dopeče kao obična pica. Ukus kore je potpuno kao kora od integralnog brašna, ne oseća se ni na lan ni na jaja.

    Kora ima 300 kcal i svega 4 g UH (toliko ima u manjoj porciji prosečnog neskrobnog povrća)

    Nadev:

    1-2 kašike "pica sosa" (gusti paradajz tipa pasate, beli luk u prahu, začini po želji)
    60 g mocarele (za rendanje odozgo)
    iseckana poveća ljuta papričica
    1 kašika seckane zelene slatke paprike
    origano

    Cela pica sa ovakvim nadevom ima 518 kcal i 6 g UH, gde praktično samo mocarela vuče neke kalorije, tako da sličnu vrednost ima i u kombinaciji s pečurkama i drugim povrćem.
  • Korisnikov avatar
    Jotevka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 5
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: HRONO recepti

    od Jotevka » pre 6 godine

    NAMAZ OD BROKOLIJA I SIRA

    Obariti nekoliko cvetova brokolija i procediti.Ubaciti u secka ili blender:brokoli,malo sira,malo kiselog mleka,so biber,može i beli luk i šta imate od semenki(susam,lan,suncokret).Sve izmiksati.Po želji mogu kuvana belanca ili šunka-sitno.Može kao namaz a odlično samo tako za večeru.
  • Korisnikov avatar
    Jotevka
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 5
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: HRONO recepti

    od Jotevka » pre 6 godine

    ZAPEČENI KARFIOL I BROKOLI

    Obariti po nekoliko cvetova karfiola i brokola.Procediti izgnječiti viljuškom,dodati kockicu sira,so vegetu.Staviti u vatrostal posudu a preko:umućeno belance,malo kiselog mleka i malo rendanog kačkavalja.Zapeći da porumeni.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 10 godine
    Lokacija: Novi Beograd

    Re: HRONO recepti

    od lasata » pre 6 godine

    Super je ovaj namaz od brokolija i sira... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine

    kineska piletina

    Postupak pripreme:
    1

    Sve sastojke za sos izmešati.
    2

    Belo pileće meso izrezati na rezance. Zatim, umakati u sos i redjati u vatrostalnu posudu.
    3

    Ostatak smese preliti odozgo. Peći u poklopljenoj posudi na 220 stepeni.
    4

    Pred kraj pečenja, posudu otvoriti i dopeći. Služiti uz pirinač. 太好了- Prijatno!
    Sastojci:
    Sos :
    3 kašike
    soja sosa
    1 kašika
    soka od limuna
    1 kašika
    aleve paprike
    2-3 kašike
    ulja
    4 kašike
    susama
    1 kašičica
    senfa
    1 kašičica
    vegete
    1 kašika
    meda
    Piletina :
    500 g
    belog pilećeg mesa

    Mi na hrono trebamo samo med izbaciti i naravno bez pirinča
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine

    Rolnice sa špargalama
    (za 4 osobe)

    Sastojci:
    4 šnicle od buta
    špargle (broj zavisi od broja šnicli)
    150ml belog vina
    So,biber, maslac

    Postupak:
    Šparglama otkloniti donji, drvenasti deo. Šerpu do pola napuniti vodom, staviti pola kašikice soli i pustiti da voda proključa. U proključalu vodu dodati špargle, blanširati ih samo 2-3 minuta. Prebaciti u činiju sa hladnom vodom, kako bi zadržale zelenu boju.

    Šnicle izlupati tučkom da budu tanke. Ako su šnicle veće, podeliti ih na 2 dela (moje su bile veće, pa sam sam ih delila na pola, dobila 8 rolnica). Posoliti ih i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti po jednu šparglu (ako su špargle tanke, onda stavite više), urolati u rolnice. Svaku rolnicu uvezati kanapom ili osigurati čačkalicama.
    U tiganj sipati malo ulja i staviti kockicu maslaca. Na zagrejanu masnoću ređati rolnice i pržiti ih dok se ne zapeku sa svih strana. Kada dobiju lepu braon boju, naliti sa vinom, pustiti da alkohol ispari i da se stvori gusti umak.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine



    Savrseno peceno povrce
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Postovi: 151
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: HRONO recepti

    od Lela Bacvanski » pre 6 godine

    boki 66 napisao:cau- men (u originalan recept ide pirinac, sargarepa i celer i naravno testenina,ali posto to hrononutricija nedozvoljava izbacujem )

    pilece belo meso 150gr

    sampinjoni 5-6

    pola crvene paprike

    pola patlidzana

    tikvica

    sve iseckati na stapice i dobro udinstati, zaciniti sa kulinatom ,malo bibera,djumbir,beli luk,par kapi tabasco sosa i soja sos po zelji.


    Da li je ovo ok recept za veceru recimo?
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine

    Lagano ukusno, dekorativno 8) zasto da ne :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Postovi: 151
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: HRONO recepti

    od Lela Bacvanski » pre 6 godine

    Hvala Boki! :009:
  • Korisnikov avatar
    boki 66
    Amater
    Amater
    Postovi: 438
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Beograd
    Horoskop: Sagittarius

    Re: HRONO recepti

    od boki 66 » pre 6 godine

    PIRE OD KARFIOLA ILI BROKOLIJA

    Karfiol ili brokoli se obari sa malo soli, zatim ga ocedi i izblendiraj. Dodaj kockicu maslaca , cen belog luka i zacine koje volis. Dobar JE kao zamena za testeninu uz bolonjez sos ili kao prilog uz ribu ili neko meso :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Korisnikov avatar
    marush
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 27
    Pridružio se: pre 7 godine
    Lokacija: Srbija

    Re: HRONO recepti

    od marush » pre 6 godine

    PARADAJZ ČORBA SA PEČURKAMA

    Crni luk se izdinsta, zatim se dodaju krupno isečeni šampinjoni...sve se dinsta dok pečurke ne budu skoro gotove...zatim se nalije pradajz sos (neki bez šećera u sebi) i malo vode i to se kuva neko vreme...pred kraj se dodaju začini (ja najčešće dodajem samo timijan i so, ali mogu oni koje želite), još malo se kuva i to je to...ja jedem sa kašikom kiselog mleka...veoma prosto i brzo :)
  • Korisnikov avatar
    Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Postovi: 151
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Beograd

    Re: HRONO recepti

    od Lela Bacvanski » pre 6 godine

    Našla sam recept za pitu koja mi treba, samo da pitam sta moze od ovoga da se izbaci da bi odgovarala dorucku, recimo. Deluje mi mnogo masno
    Pita od heljde

    Umutite masu (kao) za palačinke, ali sa heljdinim brašnom, ili pola heljdino, pola pšenično. Lepše je sa čistim heljdinim brašnom :)

    1/
    Potrebno je 15-ak, debljih nego uobičajeno, palačinki.
    (Lepo bi bilo da imate pleh istih dimenzija kao i tiganj, odnosno palačinke.)
    2/
    Fil od sira - najbolje 'švapskog' ili sličnog :
    500 gr sira,
    2 jaja,
    1 kisela pavlaka ,
    obareni spanać, zelje ili blitva (oko 500 gr ), seckan na krupnije komade,
    soli po potrebi.

    Sve sastojke sjediniti pre nego što počnu da se peku palačinke.
    I uključiti rernu na 200 stepeni.
    Palačinke peći 'na pola', tek da se uhvati korica - da mogu lepo da se prevrnu u pleh. Na vruću palačinku stavljati fil od sira i spanaća ... i tako redom.
    Poslednju palačinku ne filovati.
    Iseći pre pečenja na oblike kako vam odgovara, trouglaste, kao tortu, ili na kocke... romboide, svejedno.
    Staviti da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta.
    Dok se peče, napravite preliv od :
    200 grama rendanog kačkavalja,
    1 žumanca i
    jedne manje šolje jogurta.
    5 minuta pre kraja, zalijte pitu sa prelivom, i nožem malo 'pomozite' prelivu da prodje u prethodno zasečene brazde ...
    Vratite u rernu da se i preliv zapeče - i neka stoji dok se rerna skoro ne ohladi.

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta

https://xn--e1agzba9f.com

таблетки для повышения потенции

заменитель виагры