Poslastice (samo recepti bez komentara)
  • Korisnikov avatar
    PaunovoPero
    Amater
    Amater
    Postovi: 145
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Bar,Montenegro
    Horoskop: Pisces

    od PaunovoPero » pre 9 godine

    Torta Beli andjeo

    Sastojci
    Kora (sastojci za jednu koru)

    5 belanaca
    5 kašika šećera
    2 kašike mlevenih oraha
    5 kašika seckanih oraha
    2 kašike brašna

    Prvi fil

    15 žumanaca
    15 kašika šećera
    1 umućen margarin

    Drugi fil

    300 grama mlevenih oraha
    2 dl mleka
    100 grama čokolade

    Treći fil

    3 banane i 5 krem bananica
    sok od limuna


    Umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike mlevenih oraha, 5 kašika seckanih oraha i 2 kašike brašna. Ispeći 3 ovakve kore.
    Skuvati na pari 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Ohladiti smesu, pa dodati 1 umućen margarin.
    Popariti 300 grama mlevenih oraha sa 2 dl mleka i dodati 100 grama čokolade.
    Ispasirati 3 banane,krem bananice iseci na kockice i preliti sokom od limuna.
    Sva tri fila sjediniti. Posebno umutiti šlag-krem od vanile.
    Filovati: kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem


    Slika
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • Korisnikov avatar
    caca
    Amater
    Amater
    Postovi: 156
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Stara Pazova
    Horoskop: Cancer

    od caca » pre 9 godine

    Gnezda od kokosa


    Otopiti 200gr secera,2dl vode,100 gr cokolade i 150 gr margaina.Kad se sjedni dodati 150 gr kokosa i 200 gr keksa mlevenog(najbolje plazmu).Praviti kuglice uvaljati ih u kokos i napraviti udubljenja da se dobije forma gnezda.Gnezda puniti eurokremom sa spricom najbolje da se dobije lep oblik.

    Prijatno!
    Slika
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • Korisnikov avatar
    caca
    Amater
    Amater
    Postovi: 156
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Stara Pazova
    Horoskop: Cancer

    od caca » pre 9 godine

    Koh

    4 zumanceta izmutiti sa 4 kasike secera dodati 4 posebno izmucena belanceta pa sjediniti varjacom lagano,dodati 1 prasak za pecivo,4 kasike griza i 4 kasike brasna.Peci u podmazanom plehu.
    Ispeceni koh preliti sa 750 ml provrelog mleka koje je zasladjeno sa 7kasika secera!

    prijatno


    Slika
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 10 godine
    Lokacija: Novi Beograd

    od lasata » pre 9 godine

    Kolacici od ovsenih pahuljica

    Ako zelite da se zasladite stvarno necim zdravim... :)

    Slika

    Sastojci: 50gr ovsenih pahuljica, 125gr seckanih oraha, 185gr suvog voca, malo cimeta, mrvica soli, 3dl obranog mleka, 1 jaje i kesica vanila secera...
    Zagrejati rernu na 175 stepeni... Izmesati suve sastojke, posebno tecne pa spojiti i dobro izmesati... Masu sipati u manji pleh koji je podmazan ili oblozen peki papirom i peci 30-40 minuta... Seci oblik kao BonZita...
    Ukupna kolicina ima 1485 kcal ali zato sadrzi vlakna i proteine... Ko voli sladje moze da doda i malo smedjeg secera ili Maltexa...
    Mogu se pakovati pojedinacno u providnu foliju tako da su uvek spremni i za poneti ako smo u zurbi... Zdrav i ukusan zalogaj sa dobrom nutritivnom vrednoscu...

    Slika
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Korisnikov avatar
    KALESIJA
    Amater
    Amater
    Postovi: 216
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Beograd,Zvezdara
    Horoskop: Taurus

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od KALESIJA » pre 9 godine

    Kolac sa visnjama

    Potrebno je :
    1 margarin (250gr)
    2 jaja
    1 solja od 2dcl secera
    1 solja od 2dcl mleka
    2 solje brasna
    2 vanilin secer
    1 prasak za pecivo
    300gr visanja ociscenih od kospica

    Priprema:
    Umutiti margarin sa 1 soljom secera.Dodati 2 celih jaja pa sjediniti.Zatim dodati 1 solju mleka i 2 solje brasna+1 vanilin secer.Umutiti sve pa dodati prasak za pecivo.Promesati varljacom da se pecivo lepo sjedini.
    Izliti malo vise od pola smese u cetvrtastu tepsiju(prethodno podmazana i posuta brasnom).Poredati visnje,posuti 1 vanilin secerom,zatil preliti ostatkom testa.
    Zagrijati rernu na 220 stepeni.Staviti kolac u zagrijanu rernu pa smanjiti temperaturu na 200 stepeni.Ispecen i prohladjen kolac posuti prah secerom.
  • Korisnikov avatar
    Ruzica
    Amater
    Amater
    Postovi: 234
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Prag
    Horoskop: Aquarius
    Kontakt:

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Ruzica » pre 9 godine

    Malinove – vocne muffins

    Potrebno je za 12 komada:
    - 100 g voca / maline, jagode, banane.../
    - 120 g kiselog mleka
    - 70 g mleka
    - 80 g secera / najbolje u prahu/
    - 200 g poluostrog brasna
    - 80 g ulja
    - 2 jaja
    - cokolada sitno seckana
    - 1 prasak za pecivo
    - trunka soli

    Priprema:
    Uljem namazemo formu ili stavimo papirne korpice
    Do zdjele dodamo kiselo mleko, mleko secer, ulje, jaja izmesamo i dodamo brasno pomesano sa praskom za pecivo i so

    Sve se dobro izmesa. Ja dodam na sitno seckanu cokoladu do testa I testo sipam u forme ili korpice. Voce damo na testo a li ga je dobro malo uvaljat u brasno da ne propadne
    Pecemo u rerni /klasicna elektricna/ na temperaturi 200°C 15-20 min

    Izvaditi i posipati secerom u prahu pomesanim sa vanilom
  • Korisnikov avatar
    biljka
    Amater
    Amater
    Postovi: 185
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Novi Sad

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od biljka » pre 9 godine

    Princes krofne

    testo/mera je čaša od jogurta:
    - 2 čaše vode
    - 1 čaša ulja
    - malo soli
    - 12 ravnih kašika brašna
    - 6 jaja
    Kada voda i ulje provri dodati malo soli, skloniti sa šporeta i dodati svo brašno uz stalno mešanje varjačom i ostaviti da se ohladi. U hladno testo dodavati jedno po jedno jaje dobro lupajući mikserom. Testo vaditi kašikom ili širokim špricem za tulumbe na pleh i peći u dobro zagrejanoj pećnici oko 15 minuta na 220 stepeni.

    fil I
    - 1 litra mleka
    -10 kašika šećera
    - 6 kašika brašna
    - 4 jaja
    - 50 gr margarina
    Sve sastojke umešati u malo hladnog mleka i staviti da se kuva na laganoj vatri uz neprestano mešanje i dodavanje preostalog mleka. Čim provri gotovo je.
    fil II
    - 1 litra mleka
    - 5 pudinga od vanile
    - 2 kašike brašna
    - 10 kašika šećera
    - 1 margarin
    - 3 šlaga
    Razmutiti pudinge sa šećerom i brašnom u malo mleka i postepeno dodavati u kipuće mleko. U vruć fil umešati margarin a kada se ohladi dodati prethodno umućena tri šlaga.

    Pečene princes krofne se preseku na pola (vodoravno), filuje se donji deo (može da se filuje takođe sa špricem za tulumbe) i poklapa sa gornjim a ja odozgo prelijem sa sa glazurom od čokolade ili jednostavnije sa topingom.
    Prijatno!!!


    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 3874
    Pridružio se: pre 10 godine
    Lokacija: Novi Beograd

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od lasata » pre 9 godine

    Brza i laka... :D

    TV torta
    200gr izmrvljenih piskota pomesati sa 150gr rastopljenog putera i 2dl mleka. Od dobijene mase oblikovati koru na tacni i staviti u frizider da se stegne. Za to vreme napraviti fil: zagrejati kasicicu ulja i 10gr putera pa staviti 150gr cokolade da se istopi. Iskljuciti ringlu pa umesati 4dl vocnog jogurta a zatim dodati kesicu zelatina rastopljenu u vodi (po uputstvu na kesici) i mesati dok se ne stegne. Skloniti sa sporeta i dodati 2dl ulupane slatke pavlake ili slaga i 50gr rendane cokolade. Pripremljeni fil sipati preko torte i ukrasiti vocem po zelji.
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Korisnikov avatar
    Bobili
    Amater
    Amater
    Postovi: 336
    Pridružio se: pre 10 godine
    Lokacija: RS
    Horoskop: Gemini

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Bobili » pre 9 godine

    Vocna torta

    400 gr. piškota, 250 gr. šećera u prahu, 4 kisele pavlake(crvene PKB) da nije retka.
    2 kesice šlaga ili slatke pavlake, 1kg voća.
    Kiselu pavlaku i šećer u prahu lagano kašikom sjediniti .
    Umutiti pavlaku ili šlag iz kesice. Spremiti voće. Najbolje su maline.
    Može i zamrznute. Ja leti kombinujem zamrznute maline i sveže breskva oljuštene
    i isečene na kockice.Ređati prvi red piškote.
    Pa kiselu pavlaku sa šećerom, pa voće, pa piškote, pa pavlaka,
    pa voće, pa piškote i na kraju šlag.
    Ostaviti u frižideru da prenoći, Sjajna torta za vruće dane


    Torta Kuglica

    Kora: umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera,6 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna.Ispeći 2 ovakve kore svaku posebno na 200 stepeni.
    Fil: Umutiti 12 žumanaca sa 200 gr šećera, 3 vanil šećera,3 kašike oštrog brašna i 1 puding od vanile.Ko ne voli puding može onda samo 6 kašika oštrog brašna. To skuvati u 0,5 l. mleka. Kad se ohladi dodati 250 gr. umućenog putera i sve zajedno još dobro umutiti.
    Kuglice: Kuvati na pari 2 cela jajeta sa 100 gr. šećera i šoljicom mleka.Dodati 100 gr. čokolade za kuvanje.Kada se zgusne dodati 125 gr. putera, 150 gr mlevenog keksa i 200 gr. mlevenih oraha.Možete da kombinujete pa dobijenu masu podelite na 2 dela. U jedan dodate 100 gr. mlevenih oraha a u drugi 100 gr. kokosa.Praviti 50 komada kuglica.
    Tortu filovati ovim redom. Kora pa pola žutog fila pa kuglice pa drugi deo fila
    (od fila ostaviti malo da se torta namaže sa strane) pa druga kora.Okolo tortu premazati sa malo žutog fila koji ste ostavili. Celu tortu preliti sa čokoladom. 200 gr. čokolade sa 1 kašikom putera i malo mleka istopiti pa preliti celu tortu. Umesto čokolade možete ukrasiti tortu i šlagom.


    Torta od ananasa

    Potrebno: 3 kutije piškota, 500 gr. putera, 500 šećera u prahu 10 jaja 2 veće
    ili 3 manje kutije ananasa 250 gr. mlevenih oraha 100 gr. suvog grožđa i 2 šlaga
    Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i puter.
    Dodati mlevene orahe suvo grožđe seckan i dobro oceđen ananas
    U sve to dodati čvrsto ulupan sneg od 6 belanaca.(po receptu je svih 10 belanaca
    ali ja uvek stavim manje da bi fil bio čvršci, može i svih 10 ko voli)
    Piškote umakati u sok od ananasa.
    Ako hoćete okruglu tortu - folija u veću šerpu, piškote dole i sa strane,
    u sredinu fil i piškote odozgo.
    Kada se torta dobro ohladi i stegne izvadi se iz šerpe ,skine se folija i premaže sa šlagom.


    Jogobella

    KORA: 4 jaja,5 žlica šećera,1 žlica vode,5 žlica brašna,1 prašak za pecivo
    Mutiti žumanjke sa šećerom i žlicom vode,dodati brašno s praškom i na kraju
    snijeg.Ispeći u okruglom kalupu,ohladiti i prerezati vodoravno.
    KREMA: 1 l voćnog jogurta od jagode,20 dag šećera u prahu,1 vanilin šećer
    1 l slatkog vrhnja,jagode ( breskve iz konzerve),3 vrećice želatine
    U voćni jogurt dodati šećer i vanilin šećer te promiješati.
    Izraditi šlag od slatkog vrhnja pa i njega umiješati u jogurt.
    Nasjeckati jagode(može i breskve iz konzerve,ali onda i jogurt mora biti od
    bresaka) pa dodati u smjesu.Nakvasiti želatinu sa 12 žlica vode te staviti na vatru da se otopi
    (ne smije provrijeti).Otopljenu želatinu odmah polako ulijevati u smjesu šlaga i jogurta lagano
    miješajući.Složiti na dno kalupa jednu koru,izliti sav fil i pokriti drugom korom.
    Dobro ohladiti.Na gornju koru složiti narezane jagode i preliti preljevom za torte.

    Slika


    Snezna torta

    Potrebno je: 4 šlaga, 2 slatke pavlake, 4 kesice želatina, voće po izboru
    ( jagode,maline.....). Potrebne su tri veće posude za mućenje.
    1. Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti u frižider.
    2. Dve slatke pavlake umutiti sa 400 gr. šećera u prahu,to isto staviti u frižider.
    3. 300gr šećera i 15 kašika vode staviti da provri.
    4. U treću posudu staviti želatin sa 5 kašika vode i umutiti.
    5. Vrelu smesu od šećera i vode dodati u umućen želatin i mutiti 10-15 min. dok se ne ohladi, (kada je umućena, smesa izgleda kao čvrsto umućen šlag).
    6. Sve tri mase sjediniti.
    7. Sud obložiti folijom, pola mase sipati, poredjati voće pa preko njega drugu polovinu mase.
    8. Torta treba da prenoći u frižideru, a zatim da se prevrne na tacnu i ukrasi rendanom čokoladom ili voćem.
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • Korisnikov avatar
    Ruzica
    Amater
    Amater
    Postovi: 234
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Prag
    Horoskop: Aquarius
    Kontakt:

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Ruzica » pre 9 godine

    Rolat sa bananama



    Potrebno je:
    - 5 jaja, 80 g secera, 50 g brasna, 20 g kakaa
    - 1 prasak za pecivo
    Za krem: 5 jaja, 100 g secera, 150 g cokolade
    - 1 vanilin secer, 200 g maslaca, 100 g mlevenih badema, 2 kasike ruma, 1 kg banana i limunov sok
    Jaja penasto umutiti sa secerom, dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom i lagano promesati. Pripremljenu masu sipati u pouljen i pobrasnjen pleh velicine 40 x 30 cm i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pecenu koru uviti u vlaznu kuhinjsku krpu i uviti u rolat i ostaviti da se hladi. Jaja, secer i vanilin secer penasto umutiti i kuvati na pari uz stalno mesanje, na kraju dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se sva cokolada ne rastopi. U ohladjen krem dodati umuceni maslac, dobro izmesati i dodati bademe i rum. Ociscene banane poporskati limunovim sokom. Biskvit odmotati, premazati ga vecim delom krema i uz jednu ivicu poslagati dva reda banana. Biskvit uvitu u rolat i premazati okolo preostalim kremom.



    Saher torta


    Potrebno je:
    - 140 g maslaca, 160 g secera, 180 g cokolade
    - 8 zumanaca, 8 belanaca, 120 g brasna, 1 vanilin secer
    Za glazuru: 100 g marmelade od kajsija, 120 g maslaca, 250 g cokolade za kuvanje
    Penasto umutiti maslac, dodati rastopljenu cokoladu, secer i vanilin secer i sve dobro umutiti. Zatim dodati brasno i jedno po jedno zumance. Na kraju dodati umucena belanca. Kalup za tortu (okrugao) podmazati sa maslacem i posuti sa brasnom, sipati umucenu smesu i peci na 160 stepni oko sat vremena. Pecenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Marmeladu zagrejati sa kasikom vode, koru preseci na pola pa namazati marmeladom i preko. Kada se ohladi preliti sa glazurom od cokolade. Glazuru pripremiti na sledeci nacin: maslac kuvati na laganoj vatri, dok iz njega ne ispari voda, skinuti ga sa sporeta i ostaviti da se hladi 2-3 minuta. U drugoj posudi izlomiti cokoladu i u nju dodati rastopljen maslac i mesati sve dok se ne dobije ujednacena masa i premazati celu tortu. Saher tortu sluziti uz slatku pavlaku.



    Švarcvald torta


    Potrebno je:
    - 200 g šećera, 8 jaja, 100 g samlevenog keksa piškote, 60 g izmrvljenih badema,
    - 50 g kakao praha, 5 mlevenih karanfilića,
    - kašičica cimeta, kora od jednog limuna, sok od jednog limuna, 1 kašika vode, na vrh noža praška za pecivo
    Za nadev: 1 kg višanja bez košpica, 2 kesice želea za torte, 1/2 l slatke pavlake
    - 3 kašike šećera u prahu
    Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst šne. Žumanca pomešati sa ostalim sastojcima za koru i dobro izmešati. Na kraju polako dodati umućena belanca, masu sipati u kalup obložen masnim papirom, peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena.Kada se kora ohladi, preseći je poprečno na dva dela.
    Umutiti slatku pavlaku. Višnje posuti šećerom u prahu i ostaviti malo da odstoje. Na donju koru staviti sloj slatke pavlake pa preko poređati višnje. Zatim zaliti prohlađenim želatinom pripremljenim prema uputstvu sa kesice, pa preko toga još jedan sloj šlaga. Na sve to staviti drugu koru i ukrasiti preostalim šlagom i višnjama.


    Japanski vetar


    Potrebno je:
    Za koru: 8 belanaca, 400 g šećera, sok od 1/2 limuna
    Za fil: 8 žumanaca, 8 kašika šećera, 3 kašike brašna, 2,5 dcl mleka, 250 g maslaca ili margarina, 150 g mlevenih prepečenih lešnika, 150 g seckanih oraha, 2 kesice šlaga
    Belanca, šećer i sok od limuna umutiti u čvrst šne. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 150 stepeni da se peče. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresti iz pleha i iseći po dužini na tri dela. Za fil, umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna. Masu pomešajte sa 2,5 dl toplog mleka i kuvati na tihoj vatri. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane. Druga 4 žumanca penasto umutiti sa 250 g margarina i 4 kašike šećera, pa pomešati sa filom koji je predhodno skuvan. Dobro promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti lešnike a u drugi orahe. Prvu koru nafilovati sa filom od lešnika, drugu filom sa orasima, pa završiti trećom korom. Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.


    Poslastica od jabuka


    Potrebno je:
    - 500 g kiselih jabuka
    - 2 jaja, 4 kašike brašna
    - kašičica ulja, 150 g šećera, jos 2 kašike ulja
    - 100 g susama i ulje za prženje
    Jabuke oljuštiti, iseći na četvrtine i iseći semenu ložu. Od jaja, brašna i kašičice ulja umutiti testo, u to umakati jabuke i pržiti na zagrejanom ulju. Posebno zagrevati 150 g šećera sa 2 kašike ulja i kad dobije svetlu boju karamela dodati susam. Pržene jabuke uvaljati u taj karamel i poređati na tacnu za služenje.


    Beze torta


    Potrebno je:
    - 4 jaja, 240 g šećera, šoljica brašna, šoljica crne kafe, pet grama nes kafe, 125 g mleka
    - 165 g maslaca, kesica šlaga, 50 g prepečenih i samlevenih lešnika
    Umutiti čvrst šne od belanaca uz postepeno dodavanje šećera. Pleh podmazati sa maslacem i posuti kristal šećerom. Sa svake strane ostaviti po 3-4 cm praznog prostora i poravnati površinu. Rernu zagrejati na 250 stepeni pa smanjiti na 150 i peći 30-40 minuta i ne otvarati rernu. Iseći koru na 4 dela. Za fil umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati kašiku brašna, šoljicu jake crne kafe i kašičicu nes kafe i 125 ml mleka. Sve to kuvati zajedno i kada se zgusne skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Sa hladnim filom pomešati 165 g dobro umućenog maslaca. Tortu nafilovati i ostaviti da stoji jedan dan u frižideru. Pred služenje premazati je umućenim šlagom i posuti je lešnicima.
  • Korisnikov avatar
    biljka
    Amater
    Amater
    Postovi: 185
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Novi Sad

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od biljka » pre 9 godine

    Plazma torta sa bananama

    TESTO:
    - 5 jaja (mutiti odvojeno belanca i žumanca)
    - 5 kašika brašna
    - 5 kašika šećera

    FIL:
    - 5 banana – seckanih
    - 4 jabuke – rendane
    - 200 gr. bele čokolade – rendane
    - 100 gr. crne čokolade – rendane
    - 10 čokoladnih bananica – seckanih
    - 1 margarin za kolače
    - 250 gr. prah šećera
    - 900 gr. mlevene plazme

    UKRAS:
    - dva šlaga
    - glazura od čokolade

    Sve seckane i rendane stvare sjediniti, dodati umućeni margarin sa prah šećerom, zagušiti keksom i formirati rukama na pečenu koru. Ukrasiti šlagom ili glazurom a može i zajedno i jedno i drugo.
  • Korisnikov avatar
    Lola
    Amater
    Amater
    Postovi: 279
    Pridružio se: pre 10 godine
    Lokacija: Kragujevac

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Lola » pre 9 godine

    Dinastija torta

    Kore:umutiti dva puta po: 5 belanaca, 5 kašika šećera, 1 kašiku brašna i 1. šaku mlevenih oraha. Peći dve kore.

    Fil: Umutiti 10 žumanaca sa 100 gr šećera u prahu pa to skuvati na pari. Posebno skuvati 1/2 litre mleka sa 2 pudinga o vanile. Kada se ohlade, pomešati prethodna 2 fila i dobro ih sjediniti. U to dodati 2 dobro umućena margarina sa 150 gr šećera u prahu. Dobijeni fil podeliti na dva jednaka dela.
    U prvi deo fila dodati 100 gr kosovog brašna, 100 gr seckanih oraha i 100 gr žele bombona.
    U drugi deo fila 2-3 štangle rastopljene čokolade za kuvanje.
    Zatim filovati:
    1. kora
    2. žuti fil
    3. braon fil itd....
    Celu tortu premazati sa 2 šlaga i ukrasiti po želji.

    Prijatno!!!!!!!!!!!
  • Korisnikov avatar
    Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 757
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Nova Pazova
    Horoskop: Virgo

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Misha79 » pre 9 godine

    Torta San snova

    I sloj - 300gr piškota umačeš u mleko i ređaš na tacnu
    II sloj - u 300gr mlevenog keksa sipaš čašu Fante, i pomešaš sa 1 margarinom umućenim sa 250gr šećera u prahu (može i manje), pa rasporediš preko piškota
    III sloj - 20 čokoladnih bananica isečeš na pola i ređaš na II sloj
    IV sloj - skuvaš 3 pudinga od vanile u 0.5 l vode sa 6 kašika šećera, pa kad se ohladi sjediniš sa 1 margarinom umućenih sa 200gr prah šećera. Mažeš preko bananica.
    V sloj - 300gr šlaga


    Milka torta

    1.Od 12 jaja odvojiš posebno belanca a posebno žumanca, pa i u jedno i u drugo dodaš po 200gr šećera.
    2.U žumanca dodaš 1.5 margarin i dobro izmutiš, zatim dodaš izmućena belanca i 300gr oraha (ko ne sme jesti orahe može slobodno staviti i prezle, isto 300gr)
    3. Podeliš na 2 dela - u prvi dodaš 200gr istopljene bele Milka čokolade, a u drugi 200gr istopljene crne Milka čokolade.
    4. U pleh ili đuveče (zavisi kog oblika želiš da bude torta) staviš foliju i sipaš crni fil, izravnaš, pa staviš beli fil. Preko belog fila poređaš 200gr Plazma keksa umočenog u mleko, ili gotovu koru - po želji.Ostaviš da prenoći u frižideru, pa sledeći dan samo prevrneš tortu na tacnu, i staviš šlaga odozgo.
    [/color]
    Poslednja izmena od Misha79 u 14 Aug 2009, 11:02, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!


    WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Korisnikov avatar
    biljka
    Amater
    Amater
    Postovi: 185
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Novi Sad

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od biljka » pre 9 godine

    Torta sa bananama

    - 250gr šećera
    - jaje
    - 3 kašike šećera u prahu
    - 100gr keksa
    - 200gr oraha
    - 3 kašičice ruma
    - limun
    - 4 štangle čokolade
    - 500gr banana
    Zamesiti šećer, jaje, keks, orahe, limunov sok, rum i rastopljenu čokoladu. Masu podeliti na dva dela, oblikovati po želji u krug ili pravougaonik i posuti šećerom u prahu. Preko testa poređati kolutove banane a odozgo i u šupljine između njih preliti kremom od penasto umućenih 125gr putera sa 3 kašike šećera u prahu. U krem se mogu umešati žele bombone.


    Torta od griza

    - 250g griza
    - 4 kašike brašna
    - 2 kesice pudinga od jagoda ili malina
    - 2 litre mleka
    - 1 prašak za pecivo
    - šlag
    - 8 kašika šećera
    - 4 jajeta
    Za testo umutiti jaja, šećer i prašno pa ispeći.
    Za fil: skuvati litar mleka i dodati griz pomešan sa šećerom i razmućen u malo mleka.
    Kada se piškota ohladila preliti je dobijenom masom a u drugoj litri mleka skuvati puding i preliti preko griza. Po želji ukrasiti šlagom.


    Super torta

    - 1 pakovanje piškota
    - 2 dl soka od pomorandže
    - 12 kašika šećera u prahu
    - 2 kašike brašna
    - 3 kesice pudinga od vanile
    - 2 margarina
    - 3 kesice šlaga
    - 15 kašika šećera
    - 1 litra mleka
    - 2 čaše djusa
    - 600 gr mlevenog plazma keksa
    - 3 pakovanja jafa keksa
    I kora: jedan margarin umutiti sa 12 kašika šećera u prahu, dodati keks i to staviti sok od pomorandže.
    II kora: piškote natopljene u djusu
    III kora: jafa keks natopljen u djusu
    Fil: u prokuvano mleko dodati prašak za pudinge pomešan sa brašnom i 15 kašika šećera. U hladan fil dodati umućen margarin.
    Slagati naizmenično kore i fil i tortu ukrasiti sa šlagom.


    Pesak torta

    - 250 gr šećera u prahu
    - 2 kesice šlaga
    - 200 gr čokolade
    - 300 gr mlevenog keksa
    - 2 margarina
    - 2 litre mleka
    - 7 kesica pudinga od vanile
    - 20 kašika šećera
    Skuvati u mleku pudinge sa šećerom i kada se ohladi dodati umućen margarine sa šećerom u prahu. Ovu masu podeliti na tri dela s tim da jedan ostaje isti, u drugi se doda čokolada a u treći keks. Slagati treći, prvi pa drugi deo a preko svega staviti šlag.
    Dobije se ogromna torta!

    Slika


    Torta "seven days"
    - 3 pakovanja mini "7 days" od čokolade po 200 gr
    - 250 gr šećera u prahu
    - 250 gr margarina
    - 4 pudinga od vanile
    - 6 jaja
    - pti ber keks
    - 1,5 litar mleka
    - 5 kesica šlaga ili krem šlaga
    - 100 gr čokolade
    - 500 gr slatke pavlake
    Umutiti žumanca sa 9 kašika kristal šečera u to dodati prah za pudinge a zatim skuvati u mleku a kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin sa 125 gr šećera u prahu. Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati 100 gr čokolade, dobro izmešati i tako se dobiju žuti i beraon fil. Posebno umutiti slatku pavlaku sa 125 gr šećera u prahu i tako se dobije beli fil.
    Pti ber potapati u mleko i slagati po tacni za tortu. Preko keksa slagati žuti fil, zatim na njega gusto slagati jedan do drugog kroasane preko njih beli fil, zaim braon fil i ponovo natopljen keks. Ukrasiti sa šlagom ili šlag kremom.
    Izuzetno ukusna i izdašna torta
    Poslednja izmena od biljka u 15 Aug 2009, 07:03, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Korisnikov avatar
    Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 757
    Pridružio se: pre 9 godine
    Lokacija: Nova Pazova
    Horoskop: Virgo

    Re: Poslastice (samo recepti bez komentara)

    od Misha79 » pre 9 godine

    Bakine oblande
    (najjednostavnije)

    400 gr šećera,1 margarin, 100 gr čokolade kuvati na tihoj vatri do potpunog otapanja.Ohladiti, pa u to dodati smesu od :
    4 jajeta umutiti posebno žumance i posebno belance,
    sjediniti, pa u to dodati 100 gr. oraha i 100 gr. mlevenog keksa. Ko voli, slobodno može da doda seckane žele bombone, kokos, seckane orahe, bademe, lešnike, suvo grožđe...
    Filovati oblande, pokriti krpom ili folijom, pa pritisnuti nečim težim odozgo.



    Crno-zute oblande

    - CRNI FIL:
    8 belanaca
    12 kašika šećera
    300gr mlevene plazme
    100gr. mlevenih oraha
    2 kašike kakaoa

    - ŽUTI FIL:
    8 žumanaca
    200gr.šećera u prahu
    2 vanil šećera
    1 margarin



    Čokoladne bananice

    1. 800gr šećera sipati u 2.5dl vode i staviti 10 min. da vri
    2. kad se ohladi, u to dodati 3 kesice želatina rastopljenog u vodi
    3. sve mututi mikserom 10 minuta i kad pobeli sasvim i zgusne se dodati 1 bočicu arome od banane. Podmazati pleh (ili neku činiju u kojoj želite da stoje bananice) uljem pa sipati smesu.
    4. kad se smesa ohladi, preko nje preliti čokoladnu glazuru - 4 kašike vode, kašičica šećera, kašičica ulja i 100gr čokolade za kuvanje.
    5. staviti u frižider da se lepo stegne.



    Mamin rolat od oblandi sa bananicima

    1 pakovanje oblandi
    600gr secera
    1 margarin
    300gr mlevenog keksa
    250gr mlevenih oraha
    20 cokoladnih bananica

    Prokuvati 2 čaše vode sa 600gr šećera, dodati 1 margarin, pa kad se sve to lepo istopi, dodati keks i orahe. Svaki list staviti na toplu, vlažnu (ne mokru!) krpu, premazivati filom, pa na ivicu svake poređati bananice, i savijati u rolate.
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!


    WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

www.farm-pump-ua.com/testoged-e.html

www.steroid-pharm.com/aquatest.html

также читайте alex-car.com.ua